Douane onderschept ruim 4000 kilo coke in Rotterdam | RTL Nieuws

2022-01-25 10:42:46 By : Ms. Dora Wang

Bij een controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane gisteravond een enorme hoeveelheid cocaïne onderschept. Het gaat in totaal om 4178 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 313 miljoen euro.

Het gaat om een enorme hoeveelheid, maar het is net geen record. In 2005 werd al eens 4600 kilo cocaïne aangetroffen in Rotterdam. 

De verdovende middelen zaten verspreid over twee containers geladen met grote zakken gevuld met soja. De container kwam uit Paraguay en was overgeladen op een ander schip in Uruguay. De soja was bestemd voor een bedrijf in Portugal.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Dit weekend werden er ook in Colombia en in Panama grote hoeveelheden drugs onderschept die onderweg waren naar Rotterdam. Het ging om 2000 kilo cocaïne in de haven van Cartagena en 3000 kilo in Colombia. 

De drugs worden vooral in Colombia gemaakt en via Midden-Amerika en het Caribisch gebied verder vervoerd richting de VS en Europa. Veel drugs komen terecht in haven van Rotterdam.

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.